maandag 24 oktober 2016

Dagdromen van Hanna Karlzon
Van BBNC Uitgevers kreeg ik het boek Dagdromen van Hanna Karlzon thuis gestuurd 
  ....Dank jullie wel daarvoor....


Het eerste wat mij opviel is dat het een mooi gebonden boek is met een rug van jute. Bij het doorbladeren voelde het papier heel goed aan. Het papier is vrij dik. Dus kon haast niet wachten om hierin te gaan kleuren. Er staan prachtige tekeningen in van oa. Vogels, zeedieren, diamanten, personen, kastelen teveel moois om op te noemen. Kortom voor ieder zeker wat wils. 
Ik ben begonnen met een kleine tekening aan het begin van het boek met stiften.
De stiften glijden over het papier en je kleurt streeploos.
Hier nog een tekening die ik in dit boek heb gekleurd met Stabilo fineliners.
Het kleuren ging prettig, streeploos en er was een mooie kleurafgifte op het papier.Hier een tekening die ik met aquarel potloten heb gedaan.
Een prima kleuropname op het papier, daarna met water bewerkt wat geen problemen gaf op het papier.
Je zag er helemaal niets van op de andere kant van het papier.
Ook geen bubbels die in het  papier kwamen.
Wat een heerlijk boek om te kleuren.

Toen mijn kleurpotloden gepakt en aan deze plaat begonnen.
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Wat kleurt dit boek lekker je potloden glijden over het papier. Laag over laag gekleurd, gedoezeld met geurloze terpentine. Het papier hield zich goed en het ging heerlijk.


Kortom een heerlijk boek om te kleuren, met diverse materialen.
Heel fijn papier..
En hele mooie tekeningen. Voor ieder wat wils in dit boek.
Wat mij betreft een echte aanrader.Ik blijf zeker in dit boek kleuren..ben al bezig met de volgende tekeningen.


Informatie van het internet:

De kleurboeken van Hanna Karlzon bezitten al wereldwijde faam: overal op sociale media zijn mensen op zoek naar deze mooie platen van Zweedse afkomst. Nu verschijnen haar boeken voor het eerst ook in Nederland en België! Het boek is prachtig uitgevoerd met een kartonnen kaft, zwart linnen band, gouden opdruk en goudfolie op de voorkant. Het papier is licht getint, waardoor de kleuren extra mooi uitkomen. Het boek bevat 85 prachtige handgetekende illustraties in Oost-Indische inkt: delicate bloemen, prachtig gedecoreerde vogels, zoemende insecten, sprookjesachtige boshutjes en meer. Aangewakkerd door de natuur in de omgeving van haar geboorteplaats in Noord-Zweden, haalt Hanna haar inspiratie uit de tuin van haar moeder en haar jeugdherinneringen – spelend in het bos of in bloembedden. Haar dromerige elementen uit een Zweedse zomer zullen iedereen in een kleurrijke dagdroom wiegen. Hanna Karlzon is een illustrator uit Umea°, Zweden. Ze is de auteur van de wereldwijde bestsellers Dagdrommar en Sommarnatt, die als eerst zijn uitgegeven in Zweden. Ze maakt ingewikkelde, gedetailleerde afbeeldingen met Oost-Indische inkt die uit haar eigen verbeelding komen. Ze houdt ervan om bloemen, bossen, huizen en dieren te tekenen. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuurlijke wereld die haar studio omgeeft in Noord-Zweden en voegt af en toe een vleugje art-nouveau, een snufje punkrock en scheut design uit de jaren ’70 toe.


Dit boek is oa. verkrijgbaar bij Alles voor Kleuren voor 14,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten